El futur de les empreses passa per ser socials, mòbils i cloud

Les empreses es troben en un procés de transformació marcat per les plataformes tecnològiques i definit per la convergència de social, mòbil i cloud. Aquesta tendència és un símptoma de com ha evolucionat el consum de tecnologia. Fem servir aplicacions que estan dissenyades per a sincronitzar-se al núvol, compartir contingut en xarxes socials, i, per descomptat, funcionar des de dispositius mòbils. El món ja és social, mòbil i cloud. Les empreses també han de ser-ho.

L’empresa 2.0 ja és una realitat des de fa uns anys…, però què vol dir ser social? No va de tenir comptes en canals socials com Twitter, LinkedIn o Facebook. Ser un negoci social és molt més que estar present en eines socials. Implica creure i posar en marxa un procés de transformació, aplicant les noves formes de comunicació de les xarxes socials al món empresarial, i aprofitant les oportunitats que ofereixen per a transformar les empreses en organitzacions millor comunicades, més connectades, col·laboratives i productives.

Com s’aconsegueix?

Ser social. Social és quelcom que ets, no quelcom que fas. És una qüestió de cultura d’empresa. Si una empresa no dona importància a la construcció de relacions amb els seus clients com part de la seva estratègia, en els nous mitjans socials no ho farà. No depèn d’eines, depèn del “ser” de l’empresa. Primer socialitza el cor de l’organització i basa l’estratègia en la construcció de relacions al món real, i després utilitza els medis socials per a cultivar aquestes relacions. També dins de l’empresa, passant d’organitzacions tancades i jerarquitzades a estructures més horitzontals, a on la col·laboració, el diàleg i el coneixement compartit són fonamentals. I el primer en ser-ho ha de ser el cap, com no pot ser d’una altra forma.

Fer-se mòbil. La vida és mòbil. I el món empresarial així ho interpreta i s’hi adapta. De fet, és mòbil i cloud. Els treballadors ja estan acostumats a l’ús de la tecnologia mòbil a nivell personal, i les empreses no han de dubtar en proporcionar eines empresarials que permetin aprofitar aquesta tecnologia també amb finalitat professional. Molts empleats ja fan servir els seus dispositius mòbils personals amb finalitats laborals: reben emails corporatius, envien missatges a companys de feina per whatsapp o accedeixen a documentació de l’empresa al núvol.

Disposar de plataforma tecnològica. Xarxa Social Corporativa. No servirà de res el convenciment d’esdevenir empresa oberta a la participació i col·laboració si no ho acompanyem d’eines adequades que ho facin possible. Calcol·locar el talent al centre de l’organització, convertir l’empresa en transparent, on la comunicació interna sigui una peça clau, els fluxos d’informació siguin fàcils i en què comptis amb una plataforma que permeti als empleats participar de forma senzilla, fer propostes, valorar decisions, compartir idees i coneixement, resoldre dubtes, etc. Aquesta tecnologia són les Xarxes Socials Corporatives, que amb un bon pla d’implementació, objectius clars i recolzament de direcció esdevé l’aliat perfecte pel salt cap a l’empresa del futur.

En els darrers anys s’ha imposat una nova forma de comunicació, una nova forma d’interacció dins de les organitzacions. Una evolució de patrons empresarials tradicionals. Aquesta evolució és l’Empresa Social. Està la teva empresa preparada per a donar el salt?

L’evolució de les Xarxes Socials Corporatives no té marxa enrere. Són molts els estudis que apunten la necessitat creixent de les organitzacions d’implementar eines de comunicació i col·laboració pels seus empleats. A finals d’any la major part de les empreses grans disposarà d’una Xarxa Social Corporativa, i segons Gartner el 20% de les organitzacions tindran una Xarxa Social Corporativa com a primera eina de comunicació. I creixerà amb rapidesa l’adopció d’aquestes eines en comparació amb tecnologies anteriors.

Però què ens aporta, quins beneficis obté l’empresa que adopta una Xarxa Social Corporativa?

  • Increment de productivitat
  • Millor comunicació interna, reducció de correu electrònic, més col·laboració.
  • Millor gestió del coneixement dins l’empresa. Detecció de talent i agilitza la innovació.
  • Satisfacció dels empleats, increment de motivació i empoderament.

ADVANTO et pot ajudar en el procés d’implementació de l’eina, i acompanyar-te per treure’n el màxim profit, com ho està fent per exemple a Cadena SER. A ADVANTO estem convençuts dels beneficis que et pot aportar l’ús d’una Xarxa Social Corporativa, i per això t’animem a que la provis gratuïtament i ens preguntis tot el que necessitis.

¿Te ha gustado el artículo? ¡Compártelo!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation